Bryllupskager for en kvart million

Bryllupskager for en kvart million

Bryllupskager for en kvart million 1920 1275 brianbjeldbak

Bryllupskager for en kvart million kr.

Jeg har været i gang med en sjov sammentælling: personligt har jeg haft fornøjelsen af at smage 63 bryllupskager siden 2008.

En bryllupskage til 60 pers. koster omkring 4.000 – nogle lidt mindre, andre meget mere. Det giver kr. 240.000.

Det vil sige, at jeg har været medvirkende til at nyde bryllupskager konditorkunst for cirka en kvart mio. kr.

Jeg har nydt hvert sekund og gør det gerne om, også selv om det svarer til værdien af en mellemstor stationcar. Mand, hvor jeg elsker luksus!

PS: man kan jo alligevel ikke spise en bil, vel?!

Bryllupskager med 20.000 kcal

Nogle af dem fik jeg endda to stykker af. Med en næringsværdi på godt og vel 300 kcal pr. 100 g giver det i omegnen af 20.000 kcal, heldigvis fordelt på 11 år 🙂

Bryllupskager er en belønning for os bryllupsfotografer. Efter at have fået de vigtige billeder fra kirken i kassen, trænger vi til en kop kaffe og et stykke kage – og hvilke fantastiske kreationer, jeg har været så heldig at se og navnligt smage.

Jeg må indrømme, at jeg har en sød tand. Til daglig undertrykker jeg behovet, men når der er udsigt til et lækkert stykke bryllupskage og en god kop kaffe – og hvis energien er ved at være lidt i bund – giver jeg efter for trangen og får et tiltrængt skud sukker vitaminer.

bryllupskager for en kvart million
bryllupskager for en kvart million

Hvad er bryllupskager?

Bryllupskager, som vi kender dem i dag, stammer fra 1800-tallets England. De består ofte af flere flere etager eller lag over hinanden.  Grundet de separate etager kan konditoren lave flere forskellige variationer og kagen kan fremstilles mere eller mindre “tung” efter behag.

Bryllupskagen laves typisk med 3-4 bunde og 2-3 forskellige lag fyld, der hver især er afstemt til hinanden. Fyldet kan være creme-baseret eller det mere moderne frugtmousse, meget gerne tilsat vin eller likør.

Som en del af traditionen – og et væsentligt indslag ved brylluppet – skærer brudeparret for og tager selv det første stykker, som de mader hinanden med.  Det skulle være tegn på evigt troskab.

En anden sjov tradtition er, at det øverste lag gemmes (nedfryses), optøes præcist 1 år efter og spises af brudeparret.

Afsløring: hvem laver de bedste bryllupskager?

Indrømmet: jeg har aldrig fået en dårlig bryllupskage. Aldrig som i “aldrig”…men nogle ganske få af dem har været outstanding, og alle 6 fik jeg på Sohngaardsholm Slot i Aalborg. De havde en bemærkelsesværdi balance mellem sødme, smag og syrlighed fra frugten.

Slottet findes desværre ikke som gourmetrestaurant mere, og det begræder jeg i dén grad. Mage til kvalitetsbevidst sted, flotte omgivelser og ikke mindst værten Anja og kokken Martin skal man lede længe efter. Hvor har jeg nydt at komme på det slot, og så endda i den by, hvor jeg voksede op.

Se nedenfor, hvordan bryllupskager for en kvart million kroner ser ud…

Såadan ser bryllupskager for en kvart million kr. ud:

bryllupsfotograf og bryllupsvideo

Telefon hverdage kl. 9-19

(+45) 29 45 88 75

E-mail

fotografen@brianbjeldbak.dk

FÅ NYHEDER FRA OS  –  FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER
© 2019 Det Store Ja. Alle rettigheder forbeholdes.
FOTOGRAF BRIAN BJELDBAK, VIBORG
CVR: 21002577